Reseptit

Tonkatsu eli japanilainen possunleike

Tonkatsu on tyypillinen japanilainen katuruoka. Pankokorppujauhot tekevät possunleikkeen pinnasta todella rapean. Tarjoa tonkatsu hapanimelän soijakastikkeen, keitetyn riisin sekä kaali- ja porkkanasuikaleiden kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonkatsu eli japanilainen possunleike

  • n. 400 g possun sisäfileetä
  • 1 dl vehnäjuhoja
  • 2 kananmunaa
  • n. 4 dl panko-korppujauhoja
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • n. 2 dl rypsiöljyä

Kastike

  • 1/2 dl limettimehua (1 limetin mehu)
  • 1/2 punainen chili
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl (seesami)öljyä
  • (2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä)

Lisäksi

  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 1 porkkana
  • pala kaalia

Valmistusohje

Tonkatsu eli japanilainen possunleike tehdään helposti näin:

1. Poista kalvo fileen pinnalta. Leikkaa liha noin kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Nuiji palat muovikelmun välissä noin sentin paksuisiksi leikkeiksi.

2. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle korppujauhot ja mausteet. Riko munien rakenne rikki kolmannella lautasella. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa sillä aikaa, kun teet kastikkeen ja keität riisin.

3. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään, lisää halutessasi kuivalla pannulla paahdetut seesaminsiemenet. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali ja porkkana. Lisää ne kuuman riisin pinnalle.

4. Kaada reilu kerros öljyä paistinpannulle. Kuumenna öljy, lisää leikkeet. Vähennä lämpöä jonkin verran ja paista leikkeet kullanruskeiksi molemmin puolin.

Katso myös: Mehukas possu x 7: täytetty porsaanfilee, korealainen possu ja viisi muuta herkkua

Katso myös Kotiliesi.fi: Leivitys: Näin onnistut paneroinnissa ja saat aikaan rapean kuorrutteen

X