Tryffelimarinoitua mozzarellaa ja uunikuivattuja tomaatteja
Minitomaatit kuivuvat uunissa tovin, jolloin niiden maku muuttuu tiiviiksi ja maukkaan makeaksi. Tryffelimarinoitujen mozzarellapallojen kanssa ne vievät kielen mennessään.
Ainekset
Tryffelimarinoitu mozzarella:
- 300 g minimozzarellapalloja
- 2 dl ranskankermaa
- muutama tippa tryffeliöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
- 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
Uunikuivatut tomaatit:
- 500 g miniluumutomaatteja
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Lisäksi:
- maalaisleipää tai patonkia ohuina viipaleina
Valmistusohje
1. Valmista ensin tomaatit. Halkaise minitomaatit ja paina peukalolla niiden sisältä enimmät siemenet ja neste pois. Lado tomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele pinnoille suola, sokeri ja mustapippuria. Pirskottele päälle oliiviöljy. Paahda tomaatteja 125-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Jäähdytä hieman.
2. Valuta mozzarella lävikössä. Sekoita ranskankerman joukkoon tryffeliöljy, suola, mustapippuri, sokeri ja ruohosipuli. Kääntele joukkoon mozzarellat ja anna maustua jääkaapissa tunnin pari.
3. Paahda leipäviipaleet ja lusikoi niille mozzarellaa sekä paahdettuja tomaatteja.
4. Viimeistele tuoreella mustapippurilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous