Reseptit

Tryffelimarinoitua mozzarellaa ja uunikuivattuja tomaatteja

Minitomaatit kuivuvat uunissa tovin, jolloin niiden maku muuttuu tiiviiksi ja maukkaan makeaksi. Tryffeli­marinoitujen mozzarellapallojen kanssa ne vievät kielen mennessään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tryffelimarinoitu mozzarella:

  • 300 g minimozzarellapalloja
  • 2 dl ranskankermaa
  • muutama tippa tryffeliöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna

Uunikuivatut tomaatit:

  • 500 g miniluumutomaatteja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Lisäksi:

  • maalaisleipää tai patonkia ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Valmista ensin tomaatit. Halkaise minitomaatit ja paina peukalolla niiden sisältä enimmät siemenet ja neste pois. Lado tomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele pinnoille suola, sokeri ja mustapippuria. Pirskottele päälle oliiviöljy. Paahda tomaatteja 125-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Jäähdytä hieman.

2. Valuta mozzarella lävikössä. Sekoita ranskankerman joukkoon tryffeliöljy, suola, mustapippuri, sokeri ja ruohosipuli. Kääntele joukkoon mozzarellat ja anna maustua jääkaapissa tunnin pari.

3. Paahda leipäviipaleet ja lusikoi niille mozzarellaa sekä paahdettuja tomaatteja.

4. Viimeistele tuoreella mustapippurilla.

X