Reseptit

Tulinen tomaattikeitto - oluella säväytetty

Maailman yleisin oluttyyppi lager makeuttaa oivasti tomaattikeiton.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 fenkoli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 punainen chili
  • 2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl lager-olutta
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 4 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa

Valmistusohje

 

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja fenkolit ja anna hetken aikaa kuullottua. Lisää tomaattisose sekä hienonnettu chili. Sekoita hetken aikaa. Lisää kattilaan tomaattimurskat, olut, kasvisliemi, fariinisokeri ja timjami. Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä poristen noin 15 minuuttia.

3. Lisää keiton joukkoon hienonnettu basilika ja mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Soseuta keitto ja annostele lautasille. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Katso myös:
Tomaattikeitto kirsikkatomaateista
Tomaattikeitto tomaattimurskasta
Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Kotiliesi.fi: Täyteläinen tomaattikeitto

X