Reseptit

Tuoreet viikunat, vanilja-mascarponevaahto ja vadelmakastike

Tuoreista viikunoista valmistat suussa sulavan jälkiruoan. Vanilja-mascarponevaahto sekä vadelmakastike toimivat tämän hedelmän kanssa erityisen hyvin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 tuoretta viikunaa tai kiiviä tai 4 sharonia

Tuorejuustovaahto:

  • 1 vaniljatanko
  • 250 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa

Vadelmakastike

  • 0.5 l (pakaste)vadelmia
  • 1 vaniljatanko
  • 0.5 dl sokeria

Valmistusohje

Tuoreet viikunat, vaniljalla maustettu mascarponevaahto ja vadelmakastike on suussasulava jälkiruoka. Voit käyttää tuoreiden viikunoiden tilalla vaikkapa kiiviä tai sharon-hedelmää.

1. Huuhdo ja halkaise viikunat. Pane viikunanpuolikkaat tarjolle.
2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet kulhoon. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita aineet keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon. Nostele tai pursota osa vaahdosta viikunanpuolikkaiden päälle. Tarjoa loput vaahdosta erikseen.
3. Puserra marjat (pakastemarjat sulatettuina) siivilän läpi tasaiseksi kastikkeeksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet kastikkeen joukkoon. Mausta kastike sokerilla.
4. Tarjoa kastike viikunoiden lisäkkeenä.

X