Reseptit

Uunikasvikset ja tandooribroileri

Lantusta, palsternakasta, munakoisosta ja sipulista syntyvät maistuvat uunijuurekset, joiden kanssa voit tarjoilla tandooribroileria.

Teksti:
Emma Suomien
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvikset:

  • 1 palsternakka
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • pala lanttua (200 g)
  • 1 munakoiso
  • 2 rkl oliivi-tai rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • pieni hyppysellinen valkopippuria

tandooribroileri:

  • 4 maustamatonta broilerin rintafileetä
  • 2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl valmista tandooritahnaa

Valmistusohje

Uunikasvikset ja tandooribroileri valmistuu alle tunnissa, mutta marinointiin kannattaa varata pidempi aika. Tarjoile tandooribroileri raikkaan salaatin kanssa.

1. Sekoita jogurtti ja tandooritahna isossa astiassa. Peitä broilerinfileet seokseen ja anna vetäytyä noin 2 tuntia jääkaapissa.

2. Pilko juurekset reiluiksi paloiksi, sumuta tai sudi ne öljyllä ja asettele ne uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa ja valkopippuria.
Laita 200-asteiseen uuniin.

3. Kun juurekset ovat olleet uunissa kymmenisen minuuttia, laita broilerinfileet uunivuokaan ja paista noin 20 minuuttia.

X