Reseptit

Uunimuikut

Uunimuikut nautitaan joko tuoreina tai ne säilötään tölkkeihin myöhemmäksi.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg muikkuja
  • 0.5 dl öljyä
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl tillisilppua tai 1 tl murskattuja katajanmarjoja tai 1 rkl silputtua rosmariinia

Lisäksi:

  • 6 tyhjää hillopurkkia tai 1,5 litran vetoinen uunivuoka

Valmistusohje

Tällä ohjeella valmistat uunimuikkuja joko säilykkeeksi tai heti syötäväksi.

Perkaa kalat, pienille muikuille riittää puhkominen. Huuhdo ja valuta kalat. Jos aiot säilöä muikut, pese tölkit ja kannet kiehuvalla vedellä.

Sekoita öljyyn mausteet sekä tomaattikastike ja sekoita liemi kaloihin. Jaa kalat tölkkeihin tai lado uunivuokaan mausteiden kanssa. Aseta vuoka tai tölkit löyhästi suljettuina uuniritilälle uunin alaosaan. Kypsennä kaksi tuntia 150 asteessa.

Kytke virta pois ja anna tölkkien jäähtyä hitaasti. Kierrä kannet tiukasti kiinni. Jäähtyessä kansi painuu kuopalle. Säilytä jäähtyneet tölkit kylmässä.

Vuoassa kypsennettynä uunimuikut sopii nauttia kuumana tai jäähtyneenä, perunasoseen ja punajuurien kanssa.

X