Reseptit

Uunipalsternakat

Uunissa paahtaminen syventää kotimaisten palsternakkojen makean suolaista aromia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunipalsternakat

  • 500 g palsternakkaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl hienonettua rosmariinia
  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohje

Uunipalsternakat tehdään näin helposti:

1. Pese palsternakat huolellisesti juuresharjalla, älä kuori. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi ja laita lohkot uunivuokaan.

2. Kääntele joukkoon öljy, suola, mustapippuri, rosmariini ja hunaja.

3. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Nosta palsternakat lopuksi vielä uuniin lämmittelemään 150 asteeseen padan kanssa juuri ennen tarjoilua. Tarjoa uunipalsternakat liha– tai kasvisruokien lisukkeena tai vaikkapa joulupöydässä juureslaatikon sijaan.

Saatat pitää myös uunissa paahdetuista juureksista, uunijuuressalaattista ja pähkinäkastikkeesta tai makeista jouluisista juureskuutioista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään jouluvuoka eli juureskranssi, joka  on ylistys kotimaisille juureksille

 

X