Reseptit

Uunissa haudutettu lampaanpaisti – kaupunkilaisen rosvopaisti

6.2.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Rosvopaistin ystävän kannattaa kokeilla tätä uunissa haudutettua  muhevaa lammasta.

Ainekset

1 (noin 1,5 kg) luuton lampaanpaisti

mausteseos:

0.5 dl balsamiviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 rkl lihafondia
5-10 murskattua valkosipulinkynttä
3 rkl kuivattuja yrttejä (rosmariinia,minttua tai basilikaa)
2 tl rouhittua pippuriseosta
2 tl mineraalisuolaa

Lisäksi:

voipaperia
ruoanlaittopaperia
sanomalehti
foliota

kastike:

2 dl demi glace -kastikepohjaa
2 dl punaviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 rkl Maizena ruskeaa suurustetta
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Sekoita keskenään kaikki mausteseoksen aineet. Nosta paisti voipaperin päälle ja mausta se kauttaaltaan seoksella. Kääri lampaanpaisti paperiin ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokausi.

Kääri lampaanpaisti ruoanlaittopaperiin, sen jälkeen kasteltuun sanomalehteen ja lopuksi folioon. Kypsennä 120 asteen uuninlämmössä noin 10 tuntia.

Pane kastikepohja, punaviini, balsamiviinietikka ja rosmariini kattilaan ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Poista rosmariini. Ripottele suuruste joukkoon ja keitä minuutti. Mausta kastike mustapippurilla.

Tarjoa lampaanpaisti kastikkeen, uunissa kypsennettyjen perunalohkojen, kiehautettujen vihannesten tai pekoniin kietaistujen papujen ja salaatin kanssa

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme