Reseptit

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit sopivat mainiosti naposteltaviksi tai pastojen ja salaattien joukkoon lisättäviksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit:

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit pituussuunnassa ja laita ne kulhoon.

2. Sekoita tomaattien joukkoon öljy, balsamietikkaa ja kaikki mausteet.

3. Kaada tomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

4. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja lusikoi puhtaaseen lasipurkkiin. Tomaatit säilyvät hyvinä jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

X