Reseptit

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

9.3.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit sopivat mainiosti naposteltaviksi tai pastojen ja salaattien joukkoon lisättäviksi.

Ainekset

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit:

500 g kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamietikkaa
3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit pituussuunnassa ja laita ne kulhoon.

2. Sekoita tomaattien joukkoon öljy, balsamietikkaa ja kaikki mausteet.

3. Kaada tomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

4. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja lusikoi puhtaaseen lasipurkkiin. Tomaatit säilyvät hyvinä jääkaapissa noin 3 vuorokautta.