Reseptit

Vaahdotettu feta

Vaahdotettu feta on taivaallista melkein minkä kanssa tahansa. Yhdistä vaikka suolainen fetatahna ja makea saaristolaislepä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vaahdotettu feta

  • 200 g fetajuustoa
  • 3 rkl kermaa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl timjamia hienonnettua
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoiluun

  • 12 viipaletta saaristolaisleipä

Valmistusohje

Vaahdotettu feta tehdään helposti näin:

1. Murenna fetajuusto kulhoon ja lisää kerma. Vaahdota sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi.

2. Mausta seos sitruunan kuoriraasteella, sitruunamehulla, timjamilla, hunajalla ja mustapippurilla.

3. Paahda saaristolaisleipäviipaleet paahtimessa tai pannulla ja anna hieman jäähtyä. Leikkaa viipaleet kulmasta kulmaan kolmioiksi.

4. Levitä vaahdotettu feta leiville ja koristele tuoreella timjamilla.

Katso myös: Marinoitu feta

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaatti-fetabruschetta

X