Reseptit

Vaalea liha-papupata

Valmista vaalea liha-papupata porsaan kasslerista ja mausteisesta ruokamakkarasta.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g porsaan kassleria
  • noin 300 g mausteista ruokamakkaraa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (400/250 g) valkoisia papuja
  • 1 laakerinlehti
  • 6 dl kanalientä
  • 1 tl kuivattua timjamia ja oreganoa

Valmistusohje

1. Leikkaa huoneenlämpöinen liha poikkisyin kuutioksi. Poista makkaroista kuoret ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja leikkaa varsisellerit viipaleiksi.

2. Ruskista liekinkestävän keraamisen padan pohjalla ensin lihapalat. Lisää pannulle makkaraviipaleet ja sipulit ja anna pehmetä lihasta valuneessa rasvassa. Lisää joukkoon porkkanat ja lehtisellerit ja loraus öljyä. Kääntele aineksia muutama minuutti niin, että kasvikset saavat hieman väriä. Lisää pataan valutetut pavut, laakerinlehti, kanaliemi ja kuivatut yrtit.

3. Anna padan hautua 150-asteisessa uunissa, kunnes liha on kypsää.

X