Vadelma-toscapalat
Klassinen toscakakku saa hauskan twistin vadelmista. Vaniljakastike tai pehmeä jäätelö maistuu haaleiden toscapalojen kanssa.
Ainekset
- 100 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaa
- noin 3 dl tuoreita vadelmia
kuorrutus
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 100 g mantelilastuja
- 2 rkl kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Peitä noin 20 x 30 cm:n kokoinen korkeareunainen uunivuoka leivinpaperilla.
2. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää ne muna-vaahtoon vuorotellen jäähtyneen rasvan ja maidon kanssa.
3. Kaada puolet taikinasta vuokaan, lisää marjat taikinan päälle ja levitä päälle loput taikinasta.
4. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tee toscaseos pohjan kypsyessä.
5. Mittaa kuorrutusainekset kattilaan, kiehauta seos. Kaada tosca melkein kypsän pohjan päälle. Kypsennä edelleen 10–12 minuuttia tai kunnes tosca on kauniin ruskea.
Ihanat toscakakut leivot myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous