Pähkinäinen mustikka-toscatorttu
Pähkinäisiin mustikka-toscatorttuihin sopivat myös pensasmustikat. Tortut säilyy mehevänä parikin päivää.
Ainekset
- 2 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 dl kermaa
- 2 dl mustikoita
toscakuorrutus:
- 150-200 g pähkinäsekoitusta
- 1/2 dl kuohukermaa
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl vaaleaa siirappia
- 25 g voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka tai pienet vuoat. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja kääntele munavaahtoon. Lisää kerma ja voisula. Kääntele mustikat varoen taikinaan.
2. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskiosassa 20–25 minuuttia, pienille tortuille riittää hieman lyhyempi aika.
3. Rouhi pähkinöitä jonkin verran. Kiehauta kerma, sokeri, voi, siirappi ja vehnäjauhot pienessä kattilassa. Lisää pähkinät ja kiehauta uudelleen. Levitä kuorrutus kakun päälle ja paista edelleen 10–15 minuuttia.
3. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tuoreilla mustikoilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous