Reseptit

Vadelmajäädyke ja tervakastiketta

Kermainen makea vadelma­jäädyke viimeis­tellään tarjoil­taessa tervai­sista salmiakki­makeisista valmistetulla kastikkeella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1-1 1/2 dl sokeria
  • 200 g vadelmia (tuoreita tai pakaste)
  • 6-8 kpl pieniä marenkeja
  • (4 cl sitrus- tai marjalikööriä)

Kastike:

  • 100 g tervasalmiakkipastilleja
  • n. 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarpone ja sokeri. Lisää vadelmat ja marengit murskattuina (sekä halutessasi likööri). Kaada seos noin 1,5 litran vetoiseen leipä- tai kakkuvuokaan. Pakasta vähintään kuusi tuntia tai yön yli.

2. Juuri ennen jäädykkeen tarjoilua, mittaa kattilaan vesi ja pastillit. Kuumenna hiljalleen niin, että pastillit alkavat sulaa. Sekoita koko ajan.

3. Kun kastike on juoksevaa ja kiiltävää, se on valmista.

4. Annosyele jäädykettä annosmaljoihin ja lisää päälle kastiketta. Tarjoile heti

X