Vadelmajäädyke ja tervakastiketta
Kermainen makea vadelmajäädyke viimeistellään tarjoiltaessa tervaisista salmiakkimakeisista valmistetulla kastikkeella.
Ainekset
- 4 dl kuohukermaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 1-1 1/2 dl sokeria
- 200 g vadelmia (tuoreita tai pakaste)
- 6-8 kpl pieniä marenkeja
- (4 cl sitrus- tai marjalikööriä)
Kastike:
- 100 g tervasalmiakkipastilleja
- n. 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarpone ja sokeri. Lisää vadelmat ja marengit murskattuina (sekä halutessasi likööri). Kaada seos noin 1,5 litran vetoiseen leipä- tai kakkuvuokaan. Pakasta vähintään kuusi tuntia tai yön yli.
2. Juuri ennen jäädykkeen tarjoilua, mittaa kattilaan vesi ja pastillit. Kuumenna hiljalleen niin, että pastillit alkavat sulaa. Sekoita koko ajan.
3. Kun kastike on juoksevaa ja kiiltävää, se on valmista.
4. Annosyele jäädykettä annosmaljoihin ja lisää päälle kastiketta. Tarjoile heti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous