Välimeren kaalikääryleet
Mehevät kaalikääryleet täytetään vuohenjuustolla ja pancettalla.
Ainekset
- 10 isoa kurttu- tai kiinankaalin ulointa lehteä
Täyte
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 50 g tuoretta pinaattia
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 1–2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia (tai 2 tl kuivattua)
- rouhittua mustapippuria
- 3 dl keitettyä puuroriisiä
- 100 g vuohenjuustoa, (esim. chèvre)
- 8 viipaletta pancettaa tai savupekonia
Valeluun
- 2 dl kasvislientä
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
Välimeren kaalikääryleet valmistuvat helposti näin:
1. Irrota kaalista sen uloimmat vihreät osat ja leikkaa paksuhko keskiruoto pois. Ryöppää nopeasti kuumassa vedessä tai pehmennä mikrossa.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää pinaatinlehdet ja anna niiden kypsyä muutama minuutti. Lisää mausteeksi huolella pestyn sitruunan raastettu kuoriosa, hienonnettu timjami ja rouhittua mustapippuria. Sekoita joukkoon kypsä valutettu riisi ja paloiteltu vuohenjuusto.
3. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle yksi viipale pancettaa tai savupekonia. Lisää reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri lehden sisään paketiksi. Aseta kääröt voideltuun uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Sekoita kanaliemi ja hunaja ja valuta kaalikääröjen päälle.
4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia. Valele Välimeren kaalikääryleet muutaman kerran paistoliemellä.
Vinkki: Jos kaipaat lisää vaihtelua perinteisiin kaalikääryleisiin, kokeile kreetalaisia kaalikääryleitä tai herkkutatti-kasvis-kaalikääryleitä
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet perinteiset kaalikääryleet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous