Reseptit

Valkosipuli-kermaperunat

Valkosipuli-kermaperunat on paras lisuke niin lihalle kuin kalallekin. Sipulit ja valkosipulit kesytetään ensin kattilassa voin ja öljyn seoksessa, kiehautetaan kerman kanssa ja sitten koko hoito kypsennetään lempeästi uunissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipuli-kermaperunat

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 sipulia
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 1/2-2 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • mustapippuria

Valmistusohje

Valkosipuli-kermaperunat tehään helposti näin:

1. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja suikaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy ja voi isossa kattilassa. Lisää valkosipulit ja sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää sitten perunat ja kääntele maut sekaisin. Lisää kerma, suola, rosmariini ja mustapippuri. Kiehauta.

3. Tarkista tässä vaiheessa kermasta suola, se saa olla melko napakka, sillä peruna imee kypsyessään runsaasti suolaa.

4. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kypsennä valkosipuli-kermaperunat 180-asteisessaa uunissa 45 minuuttia. Nosta sitten lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 15–20 minuuttia niin, että pinta saa väriä.

5. Anna perunoiden levätä kannen tai folion alla noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Katso myös: Valkosipuliperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Kermaperunat – ota haltuun perusohje ja maukkaat muunnelmat

X