26.3.2014

Valkosipulileivät

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 munaa
2 dl maitoa
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria
12 patonkiviipaletta

paistamiseen:

öljyä

päälle:

12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
12 säilykepaprikasuikaletta
paprikatäytteistä oliivia

Valmistusohje

Valkosipulileivät maistuvat ilmakuivatun kinkun kanssa. Parhailta ne maistuvat parhailta kuumina. Tarjoa niitä tapastyyppisesti ennen ateriaa punaviinin kanssa.

Sekoita munat, maito ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kasta leipäviipaleet munamaitoon.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa ja nosta leipäviipaleet pannuun. Paista valkosipulileipiä molemmilta puolilta kauniin värisiksi.

Kiinnitä valkosipuleipiin tikulla kinkkuruusuke, paprikasuikale ja oliivi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi