Reseptit

Valkosipuliset tomaattisilakat

Mausta tomaattimurska hienonnetulla chilillä sekä murskatuilla valkosipulinkynsillä ja paista silakkafileiden kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g silakkafileitä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl kuivattua kirveliä
  • 1 chili
  • 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (400 g) säilöttyä tomaattimurskaa

Valmistusohje

Mausta silakkafileet mineraalisuolalla, mustapippurilla ja kirvelillä. Kääri fileet rullalle tai taita ne takaisin kalan muotoon. Lado kalafileet pieneen uunivuokaan.

Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna chilinpuolikkaat. Mausta tomaattimurska hienonnetulla chilillä sekä murskatuilla valkosipulinkynsillä ja kaada seos silakoiden päälle vuokaan.

Kypsennä silakoita 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia tai mikroaaltouunissa 8–10 minuuttia. Nauti perunoiden, kasvisten ja salaatin kanssa.

X