
Valkosipulisilakat
Valkosipulisilakat on joulupöydän klassikko.
Ainekset
- 1 kg silakoita tai noin 600 g silakkafileitä
Liotusliemi:
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl meri- tai mineraalisuolaa
kastike:
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl kevytmajoneesia
- 1 tl mineraalisuolaa
- rouhittua valkopippuria
- 3-5 murskattua valkosipulinkynttä
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Näin valmistat valkosipulisilakat
- Perkaa ja huuhdo silakat ja poista niistä selkäruoto tai käytä valmiiksi fileoituja silakoita.
- Sekoita liotusliemen aineet ja kaada liemi silakkafileiden päälle. Anna liota muutama tunti tai vaikka yön yli, kunnes kalan liha on muuttunut valkoiseksi.
- Sekoita kastikeaineet keskenään. Valuta ja kuivaa silakkafileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan. Se lähtee helposti irti vetäisemällä.
- Pane silakkafileet sellaisinaan tai paloiteltuina kerroksittain kastikkeen kanssa kannelliseen astiaan. Anna valkosipulisilakoiden maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous