Reseptit

Valkoviinissä keitetyt sinisimpukat

Valkoviinissä haudutetut simpukat ovat perinteikästä ruokaa, jotka maistuvat parhaiten vaalean maalaisleivän kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pussia tuoreita sinisimpukoita
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl karkeaksi rouhittuja pippureita
  • ripaus merisuolaa
  • persiljan- ja timjaminoksia
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl kalalientä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Pese sinisimpukat juoksevan veden alla. Heitä pois rikkinäiset ja aukinaiset simpukat. Sulata voi isossa kattilassa. Lisää öljy ja sipulisilput. Kuullota hetki.

2. Kaada kattilaan viini ja kalaliemi, lisää mausteet. Keitä lientä hiljalleen 5–10 minuuttia. Nosta lämpöä niin, että liemi alkaa kiehua kunnolla ja lisää simpukat. Keitä sinisimpukoita kannen alla kattilaa välillä ravistellen 5–8 minuuttia.

3. Tarjoa keitetyt sinisimpukat syviltä lautasilta vaalean maalaisleivän kanssa.

X