Reseptit

Vegaaniset hummus-punakaalileivokset

Vegaaniset lehtitaikinaleivokset sopivat tarjottaviksi teen, glögin tai kasvissosekeiton kanssa. Lehtitaikinapohjien välissä on reilusti hummusta ja hapanimelää punakaalia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaniset hummus-punakaalileivokset:

  • 1 pkt (250 g) gluteenitonta ja vegaanista lehtitaikinaa (Schär)
  • 1 rasia (200 g) hummusta
  • 200 g punakaalia
  • 1 punasipuli
  • 1 omena
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl timjaminlehtiä
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Vegaaniset hummus-punakaalileivokset leivotaan helposti näin:

1. Sulata taikina ja rullaa se auki leikkuulaudan päälle. Leikkaa taikina 6 x 6 cm:n paloiksi. Siirrä pohjat pellille leivinpaperin päälle ja paista 220-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia tai kunnes pohjat ovat ruskistuneet kauniisti. Anna jäähtyä ritilän päällä.

2. Suikaloi punakaali. Silppua punasipuli ja kuutioi omena. Paista kasviksia öljyssä hetki. Lisää muut ainekset ja hauduta kaali pehmeäksi. Lisää mausteita tarvittaessa. Anna jäähtyä.

3. Pursota tai lusikoi puolelle pohjista nokare hummusta, lisää reilusti punakaalia, nosta päälle toiset pohjat ja lisää pinnalle hummusta. Koristele vegaaniset hummus-punakaalileivokset timjaminoksalla. Halutessasi voit lisätä hummuksen pinnalle vähän chilirouhetta tai roseepippureita.

Katso myös: Parsapasteijat

Katso myös Kotiliesi.fi: Vihreät ja vegaaniset pikapizzat

X