Reseptit

Parsapasteijat

Pienet parsa­pasteijat mais­tuvat alkupalana tai salaatin lisukkeena. Lasil­linen kuohuvaa rinnalle ei ole pahitteeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Pekoni tuo pasteijoihin ryhtiä ja sopivaa suolaisuutta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä
  • 1 pkt pekonia
  • 10 parsanvartta
  • ripaus mustapippuroa
  • 75 g vahvaa juustoraastetta

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Ota taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle ja leikkaa ne keskeltä neliöiksi.

2. Suikaloi pekoni ja paista se pannulla rapeaksi. Pese, kuivaa ja paloittele parsat ja paista niitä pekonisuikaleiden kanssa noin kaksi minuuttia. Mausta mustapippurilla.

3. Jaa seos sulaneille taikinalevyille ja ripottele päälle juustoraaste. Sipaise taikinalevyjen reunat kylmällä vedellä ja painele reunat napakasti kiinni toisiinsa esimerkiksi haarukalla. Voitele pasteijat kananmunalla ja pistele pinta haarukalla. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä.

4. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Lisää suolaisia herkkuja parsasta:

parsa-parmesaanipiirakka

Parsa-juustopiirakka

Nopeat_parsapiiraat

Nopeat gluteenittomat parsapiiraat

parsapiirakat

Parsapiirakat

Kotiliesi.fi: Parsapiiras

X