Parsapasteijat
Pienet parsapasteijat maistuvat alkupalana tai salaatin lisukkeena. Lasillinen kuohuvaa rinnalle ei ole pahitteeksi.
Ainekset
- 1 pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä
- 1 pkt pekonia
- 10 parsanvartta
- ripaus mustapippuroa
- 75 g vahvaa juustoraastetta
Pinnalle
- 1 kananmuna
- 2 rkl unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Ota taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle ja leikkaa ne keskeltä neliöiksi.
2. Suikaloi pekoni ja paista se pannulla rapeaksi. Pese, kuivaa ja paloittele parsat ja paista niitä pekonisuikaleiden kanssa noin kaksi minuuttia. Mausta mustapippurilla.
3. Jaa seos sulaneille taikinalevyille ja ripottele päälle juustoraaste. Sipaise taikinalevyjen reunat kylmällä vedellä ja painele reunat napakasti kiinni toisiinsa esimerkiksi haarukalla. Voitele pasteijat kananmunalla ja pistele pinta haarukalla. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
4. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Lisää suolaisia herkkuja parsasta:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous