Reseptit

Nopeat ja gluteenittomat parsapiiraat

Nopeat ja helpot parsapiiraat toimivat mainiosti alkuruokana tai iltapalana. Suosi parsaa silloin kun se on parhaimmilaan. Eli näin keväällä ja alkukesästä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl Dijon-sinappia, suolaa ja mustapippuria
  • 10–12 minimaissitortillaa
  • nippu vihreää parsaa
  • 3 rkl sitruuna-oliiviöljyä

Pinnalle

  • 1 prk raejuustoa
  • nippu ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sekoita tuorejuustoon kananmuna ja sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele maissitortillat kahdelle leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jaa juustoseos tasaisesti tortilloille.

2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tyvestä puiseva 2 sentin pala pois ja halkaise ne. Asettele tortilloille. Valuta pinnalle sitruuna-oliiviöljyä.

3. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

4. Sekoita raejuuston joukkoon ruohosipuli. Jaa seos hieman jäähtyneille tortilloille ja tarjoile.

Parsa maistuu piirakassa:

922380-piirakka2.jpg

 

Parsa-juustopiirakka

963574-kala_parsapiirakka.jpg

Kala-parsapiirakka

741437-parsapiirakat.jpg

Parsapiirakat

Kotiliesi.fi: Pekoni-parsapiiras

X