Reseptit

Parsapiirakat

14.6.2013 Teksti: Soili Soisalo

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos
Juustolla mehevöitetyt pienet parsapiirakat maistuvat kevään juhlapöydässä tai pikkuruokana salaatin kanssa.

Ainekset

Pohjat

100 g rasiamargariinia
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
¼ tl leivinjauhetta
2-3 kpl keitettyä porkkanaa

Täyte

600 g vihreitä parsoja
200 g purjoa
1 rkl rypsiöljyä
1-2 rkl vettä
2 dl kevytmaitoa
maissitärkkelystä
2 kananmunaa
1 dl voimakasta juustoraastetta
¼-½ tl suolaa
¼-½ tl raastettua muskottipähkinää
¼-½ tl rouhittua pippuria

Valmistusohje

1. Nypi rasva ja jauho-leivinjauheseos murumaiseksi ja lisää soseutettu porkkana. Anna taikinan vetäytyä viileässä.

2. Kuori parsanvarret ja leikkaa pois kuivat tyvet. Puhdista purjo huolellisesti ja pilko.

3. Kuullota purjoa hetki öljyssä, ja lisää pilkotut parsat hetkeksi kypsymään, lisää pannuun tarvittaessa tilkka vettä.

4. Sekoita maito, tärkkelys, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään.

5. Jaa taikina 8:aan osaan ja vuoraa sillä öljytyt pikkuvuoat (halkaisija noin 10 cm), täytä parsa-purjoseoksella ja jaa munamaito piirasvuokiin.

6. Paista parsapiirakoita 180 asteessa parikymmentä minuuttia ja tarjoa pikkuruokana salaatin kanssa.

920 kJ (220 kcal)/1 annos

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme