veriappelsiini-mozzarellasalaatti
Sitrushedelmät hurmaavat keskitalvella raikkaudellaan ja monipuolisuudellaan. Veriappelsiineista ja mozzarellasta koottu salaatti on myös supertrendikästä tarjottavaa.
Reseptit

Veriappelsiini-mozzarellasalaatti

Veriappelsiini ja mozzarella luovat mainion liiton. Yhdistelmä on jopa parempi kuin perinteinen tomaatti-mozzarellaversio.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Veriappelsiini-mozzarellasalaatti:

  • 2 veriappelsiinia
  • 1 iso pallo bufala mozzarellaa
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 2 rkl pistaasipähkinöitä paahdettuina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne viipaleiksi tai kalvottomiksi loh- koiksi. Asettele viipaleet vadille.

2. Revi päälle mozzarella ja lisää myös basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle paahdetut pistaasipähkinät.

3. Seokoita oliiviöljyn joukkoon punaviinietikka ja mausta seos suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.

4. Valuta kastike salaatille ja tarjoile.

X