Reseptit

Vietnamilaiset possuleivät

8.5.2012 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Herkulliset, vietnamilaiset, porsaanlihalla täytetyt, bánh mì -leivät ovat nyt trendikkäitä maailmalla.

Ainekset

1 vaalea ciabattaleipä tai patonki

Porsaanlihatäyte

400 g porsaan sisäfileetä
voita ja öljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Maustekastike

1 rkl kalakastiketta
1 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl osterikastiketta
2 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl sambal oelek -chilitahnaa
2 valkosipulinkynttä

Lisäksi:

1 porkkana
½ kurkku
2 rkl kuumaa vettä
1 rkl sokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
kevätsipulia
korianteria

Valmistusohje

1. Valmista porsaanlihatäyte. Nosta liha noin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön. Sekoita kulhossa maustekastikkeet, -tahnat ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Ruskista possunfilee voi-öljyseoksessa ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Anna kypsyä 150-asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 72 astetta. Kääri kypsä filee folioon ja anna vetäytyä muiden valmistelujen ajan.

2. Kuori porkkana ja leikkaa kurkun kanssa ohuiksi tikuiksi. Sekoita sokeri ja riisiviinietikka kuumaan veteen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Nosta porkkanat ja kurkut marinoitumaan hetkeksi liemeen. Hienonna kevätsipulit ja korianteri.

3. Leikkaa possunfilee ensin ohuiksi viipaleiksi ja sen jälkeen suikaleiksi. Kääntele possusuikaleet maustekastikkeessa. Leikkaa leipä neljään osaan ja halkaise palat niin, että ne jäävät toisesta reunasta hieman kiinni. Täytä leivät maustetulla lihalla, kasviksilla, kevätsipulilla ja korianterilla.

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *