Reseptit

Vihreä kesäkeitto

Vihreä kesäkeitto ravitsee aurinkoisina hellepäivinä. Tarjoa keiton kaverina rapeaa leipää.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ kukkakaali
  • 8 pientä perunaa
  • 100 g pinaattia
  • muutama oksa lipstikkaa
  • 6 dl kasvislientä (esimerkiksi Reformi Luomu)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 125 g sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija perinteinen)
  • 0.5 tl kynteliä
  • muutama oksa tilliä

Valmistusohje

1. Pese ja rapsuta perunat puhtaiksi, lohko kukkakaali ja suikaloi pinaatti.

2. Pane perunat kiehumaan, lisää kuutioitu juusto ja kukkakaali sekä 10 minuutin kuluttua pinaatti.

3. Hienonna mausteet keittoon, tarkista maku ja perunoiden kypsyys, tarjoa paahdetun moniviljaleivän kera.

950 kJ (230 kcal)/1 annos

X