
Vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi
Kun lohi kuorrutetaan vuohenjuustolla ja viimeistellään kinkulla, juomaksi sopii punainen pinot noir -viini, joka tarjotaan viilennettynä.
Uunilohi kuorrutetaan vuohenjuustolla ja viimeistellään rapealla kinkkusiivulla.
Ainekset
- 1.2 kg lohifilee
- 1 tl suolaa
- puolikkaan sitruunan mehu
kuorrutus:
- 150 g vuohentuorejuustoa (Chavroux)
- 1 rkl silputtua timjamia
- 2 rkl kapriksia
- ripaus mustapippuria
- 4 dl viipaletta ilmakuivattua savukinkkua
Valmistusohje
1. Jaa tuore lohifilee 6–8 annospalaan. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Jos pidät sitruunasta, voit lisätä sitä enemmänkin kuin ohjeessa neuvotaan.
2. Paahda kinkkuviipaleet kuumalla, kuivalla pannulla hyvin rapeiksi. Silppua kinkku kunnolla. Sekoita keskenään mehevä vuohenjuusto, kaprikset ja silputtu, tuore timjami. Mausta pippurilla. Levitä juustoseos lohipalojen päälle. Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet.
3. Kypsennä lohipaloja 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa Chevrekuorrutettu uunilohi keitettyjen papujen, perunoiden ja/tai salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous