Reseptit

Vuohenjuustolla täytetyt punajuuripihvit

Vuohenjuustolla täytetyt punajuuripihvit ovat herkullinen kasvisruoka.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 punajuurta
  • merisuolaa
  • 200 g kypsytettyä vuohenjuustoa (esim. Kuttuwille)
  • voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Panerointiin:

  • vehnäjauhoja
  • muna
  • korppujauhoja
  • paistamiseen voita

Valmistusohje

Pese punajuuret ja painele niihin reikiä. Asettele punajuuret vuokaan merisuolapedille ja paahda niitä uunissa 175 asteessa 1–2 tuntia, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä.

Kuori punajuuret ja viipaloi ne 2 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa siivuihin taskut ja täytä ne juustolla.

Mausta pihvit suolalla ja valkopippurilla ja paneroi ne kierittämällä ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Paista paneroidut pihvit voissa molemmin puolin kullanruskeiksi.

Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja

X