Reseptit

Vuohenlihastifado

Stifado eli kreikkalainen lihapata syntyy kuin itsestään. Hauduta ruokaa pari tuntia uunissa tai liedellä.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g vuohen lapapaistia ja ulkofileetä
  • voita ja rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • vettä
  • 1 prk tomaattimurskaa (450 g)
  • 3 sipulia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl valkoviiniä tai kreikkalaista mietoa punaviinietikkaa (tai 2 rkl omena- tai punaviinietikkaa)
  • mäkimeiramia
  • oreganoa
  • basilikaa
  • pippuria

Valmistusohje

Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista pintaan väriä voissa ja öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja kumoa lihapalat pataan. Huuhdo paistinpannu ja lisää huuhdeliemi pataan. Lisää tomaattimurska, paloitellut sipulit, hunajaa, viiniä tai mietoa etikkaa ja mausteet. Nestettä saa olla sen verran, että liha peittyy.

Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa vähintään pari tuntia eikä haittaa, vaikka pata kypsyisi hissukseen neljäkin tuntia.

Tarjoa keitetyn tumman riisin tai perunoiden kanssa.

Ohje: Saara Rantanen, Tanhuanpään tila

X