wasabilla maustetut silakat
Reseptit

Wasabilla maustetut silakat

Wasabilla maustetut silakat maistuvat makean saaristolaisleivän kanssa. Wasabi eli japanilainen piparjuuri antaa silakoille napakan aromin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Wasabilla maustetut silakat

  • 500 g silakkafileitä

Liemi

  • 1 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl sokeria

Kastike

  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3-4 tl wasabia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Wasabilla maustetut silakat tehdään helposti näin:

1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä lävikössä. Valuta.

2. Mittaa kulhoon liemen ainekset ja sekoita niin, että suola ja sokeri sulavat.

3. Nostele silakkafileet liemeen. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden kypsyä noin 3 tuntia jääkaapissa.

4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

5. Valuta etikkaliemessä kypsyneet silakat lävikössä ja sekoita fileiden joukkoon kastike.

6. Lusikoi silakat kastikkeineen tiiviiseen ja puhtaaseen lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Katso myös: Tsatsikisilakat

Katso myös Kotiliesi.fi: Piparjuurisilakat

X