Wasabilla maustetut silakat
Wasabilla maustetut silakat maistuvat makean saaristolaisleivän kanssa. Wasabi eli japanilainen piparjuuri antaa silakoille napakan aromin.
Ainekset
Wasabilla maustetut silakat
- 500 g silakkafileitä
Liemi
- 1 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria
Kastike
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 3-4 tl wasabia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Wasabilla maustetut silakat tehdään helposti näin:
1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä lävikössä. Valuta.
2. Mittaa kulhoon liemen ainekset ja sekoita niin, että suola ja sokeri sulavat.
3. Nostele silakkafileet liemeen. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden kypsyä noin 3 tuntia jääkaapissa.
4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
5. Valuta etikkaliemessä kypsyneet silakat lävikössä ja sekoita fileiden joukkoon kastike.
6. Lusikoi silakat kastikkeineen tiiviiseen ja puhtaaseen lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Katso myös: Tsatsikisilakat
Katso myös Kotiliesi.fi: Piparjuurisilakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous