14.6.2012

Yön yli kala

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 pientä siikaa fileinä
1 tl karkeaa merisuolaa
1 tl rouhittuja katajanmarjoja

Mausteliemi:

2 sitruunan mehu
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl vettä
1 tl hunajaa

Valmistusohje

Viipaloi siikafileet parin sentin levyisiksi paloiksi. Aseta laakealle vadille katajanmarjarouheen ja merisuolan kanssa litteäksi levyksi. Anna maustua puolisen tuntia.

Sekoita sitruunanmehu, omenaviinietikka, kylmä vesi ja hunaja. Valuta liemi tuoresuolaantuneelle kalalle. Kala saa ”kypsyä” jääkaapissa liemineen yön yli valkoiseksi.

Tarjoa kala valutettuna blinien kanssa.

Kalan kumppaniksi sopii sitruunankuorella maustettu majoneesi tai kermaviili, tuorekurkkusalaatti, omenapunajuuriraaste ja sipulihakkeluksella höystetyt, pippuroidut kauden mädit.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi