Yön yli kala
Ainekset
- 2 pientä siikaa fileinä
- 1 tl karkeaa merisuolaa
- 1 tl rouhittuja katajanmarjoja
Mausteliemi:
- 2 sitruunan mehu
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 1 tl vettä
- 1 tl hunajaa
Valmistusohje
Viipaloi siikafileet parin sentin levyisiksi paloiksi. Aseta laakealle vadille katajanmarjarouheen ja merisuolan kanssa litteäksi levyksi. Anna maustua puolisen tuntia.
Sekoita sitruunanmehu, omenaviinietikka, kylmä vesi ja hunaja. Valuta liemi tuoresuolaantuneelle kalalle. Kala saa ”kypsyä” jääkaapissa liemineen yön yli valkoiseksi.
Tarjoa kala valutettuna blinien kanssa.
Kalan kumppaniksi sopii sitruunankuorella maustettu majoneesi tai kermaviili, tuorekurkkusalaatti, omenapunajuuriraaste ja sipulihakkeluksella höystetyt, pippuroidut kauden mädit.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous