Reseptit

Yrttihunnutettu karitsankare

Karitsankare on huikean näyttävä, mutta hyvin helppotekoinen ruoka isollekin vierasjoukolle. Lisukkeeksi sopivat paahdetut tomaatit ja valkosipulit.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Karitsankare on helppotekoinen, mutta varaa vuorokausi aikaa sen marinoitumiseen.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsankare

  • 6 karitsan kyljysriviä (= 4 kyljystä/ruokailija)

Marinadi

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 dl yrttisilppua (persiljaa, timjamia, rosmariinia, minttua)
  • 6 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Yrttihuntu

  • 2 dl silputtuja yrttejä (kuten edellä)
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Karitsankare tehdään näin:

1. Tee ensin marinadi. Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadiin tulevat yrtit ja valkosipulinkynnet öljyyn. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Pane lampaankareet muovipusseihin ja kaada päälle yrttiöljy. Anna maustua 1–2 vuorokautta.

2. Pyyhkäise kyljysrivi puhtaaksi talouspaperilla. Ruskista kyljysrivit kuumalla paistinpannulla. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Jälkikypsennä 200 asteessa 20 minuuttia. Levitä yrttihuntu lihojen pintaan kypsennyksen loppupuolella.

3. Peitä valmis lampaankare foliolla ja anna tekeytyä 5–10 minuuttia ennen viipalointia. Leikkaa yrttihunnutettu karitsankare kyljyksiksi luiden välistä.

4. Tarjoa karitsankyljykset uunissa paahdettujen tomaattien ja valkosipulin kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet pääsiäiseksi herkulliset, yrttiset lammasribsit

X