Yrttihunnutettu karitsankare
Karitsankare on huikean näyttävä, mutta hyvin helppotekoinen ruoka isollekin vierasjoukolle. Lisukkeeksi sopivat paahdetut tomaatit ja valkosipulit.
Ainekset
Karitsankare
- 6 karitsan kyljysriviä (= 4 kyljystä/ruokailija)
Marinadi
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 dl yrttisilppua (persiljaa, timjamia, rosmariinia, minttua)
- 6 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 tl hiutalesuolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Yrttihuntu
- 2 dl silputtuja yrttejä (kuten edellä)
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Karitsankare tehdään näin:
1. Tee ensin marinadi. Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadiin tulevat yrtit ja valkosipulinkynnet öljyyn. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Pane lampaankareet muovipusseihin ja kaada päälle yrttiöljy. Anna maustua 1–2 vuorokautta.
2. Pyyhkäise kyljysrivi puhtaaksi talouspaperilla. Ruskista kyljysrivit kuumalla paistinpannulla. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Jälkikypsennä 200 asteessa 20 minuuttia. Levitä yrttihuntu lihojen pintaan kypsennyksen loppupuolella.
3. Peitä valmis lampaankare foliolla ja anna tekeytyä 5–10 minuuttia ennen viipalointia. Leikkaa yrttihunnutettu karitsankare kyljyksiksi luiden välistä.
4. Tarjoa karitsankyljykset uunissa paahdettujen tomaattien ja valkosipulin kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet pääsiäiseksi herkulliset, yrttiset lammasribsit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous