Reseptit

Yrttimarinoitu lampaanfilee

Koristele lampaanfileet tuoreilla timjamin oksilla, sormisuolalla ja uunipaahdetuilla tomaateilla.
Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg lampaan sisä- tai ulkofi leitä

marinadi:

  • 1 dl rypsiöljyä
  • balsamicoa
  • 0.5 dl suolaa
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta (Ketjap Manis)
  • 1 dl hienoksi leikattua tuoretta minttua timjamia, persiljaa, rosmariinia

pinnalle:

  • tuoretta timjamia
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Paahda kevyesti rypsiöljyllä pyyhkäistyt fileet paistinpannulla joka puolelta pari fileetä kerrallaan. Nosta fileet vieri viereen uunivuokaan. Anna niiden kypsyä miedossa uuninlämmössä (100–120˚) noin 30 minuuttia tai kunnes fileiden sisälämpötila on 58–60 astetta.

Sekoita rypsiöljy, balsamico, ripaus suolaa, makeaa soijakastiketta ja lisää runsaasti hienoksi leikattua tuoretta minttua ja maun mukaan timjamia, persiljaa ja rosmariinia. Kaada marinadi fi leiden päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja anna maustua viileässä seuraavaan päivään.

Leikkaa fileet viipaleiksi, nosta tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla timjamin oksilla, sormisuolalla ja uunipaahdetuilla tomaateilla.

Voit tarjota fileet myös kuumina, pannulla marinadissa lämmitettyinä. Kastikkeeksi sopii sienimuhennos.

X