Reseptit

Yrttinen karitsan ulkofilee ja paahdettuja kevätkasviksia

5.5.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Helppo ja nopea liharuoka syntyy karitsan ulkofileestä ja kevätkasviksista. Kasvisten paahtaminen säilyttää niissä värin ja maun paremmin kuin keittäminen!

Ainekset

Karitsan ulkofilee:

600 g karitsan ulkofileetä
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl yrttejä hienonnettuna (esim. timjamia, rosmariinia ja salviaa)
2 valkosipulinkynttä murskattuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl voita

Kevätkasvikset:

1 nippu vihreää parsaa
400 g kauniita pieniä porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1/2 tl currya

Kastike:

2 dl maustamatonta jogrttia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl hunajaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

1. Valmista jogurttikastike hyvissä ajoin sekoittamalla ainekset keskenään. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

2. Ota karitsan ulkofileet huoneenlämpöön noin tuntia ennenpaistamista. Sekoita öljyn joukkoon yrtit ja valkosipulimurska. Hiero seos fileiden pintoihin. Mausta ne myös suolalla ja mustapippurilla. Anna marinoitua hetki. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista fileitä molemmin puolin noin 2 minuuttia. Kääri fileet folioon tekeytymään noin 10 minuutiksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

3. Huuhtele parsat ja porkkanat. Katkaise parsojen tyvistä puiseva valkoinen osa pois. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele päälle öljy. Mausta myös suolalla ja currylla. Paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (sillä välin kun liha vetäytyy foliossa).

4. Kokoa lautasille kasviksia, karitsaviipaleita ja jogurttikastiketta ja tarjoile.