Yrttinen karitsan ulkofilee ja paahdettuja kevätkasviksia
Helppo ja nopea liharuoka syntyy karitsan ulkofileestä ja kevätkasviksista. Kasvisten paahtaminen säilyttää niissä värin ja maun paremmin kuin keittäminen!
Ainekset
Karitsan ulkofilee
- 600 g karitsan ulkofileetä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl yrttejä hienonnettuna (esim. timjamia, rosmariinia ja salviaa)
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl voita
Kevätkasvikset
- 1 nippu vihreää parsaa
- 400 g kauniita pieniä porkkanoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl currya
Kastike
- 2 dl maustamatonta jogrttia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Valmistusohje
Yrttinen karitsan ulkofilee tehdään näin:
1. Valmista jogurttikastike hyvissä ajoin sekoittamalla ainekset keskenään. Nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.
2. Ota karitsan ulkofileet huoneenlämpöön noin tuntia ennenpaistamista. Sekoita öljyn joukkoon yrtit ja valkosipulimurska. Hiero seos fileiden pintoihin. Mausta ne myös suolalla ja mustapippurilla. Anna marinoitua hetki. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista fileitä molemmin puolin noin 2 minuuttia. Kääri fileet folioon tekeytymään noin 10 minuutiksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.
3. Huuhtele parsat ja porkkanat. Katkaise parsojen tyvistä puiseva valkoinen osa pois. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele päälle öljy. Mausta myös suolalla ja currylla. Paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (sillä välin kun liha vetäytyy foliossa).
4. Kokoa lautasille kasviksia, karitsaviipaleita ja jogurttikastiketta ja tarjoile.
Vinkki: Saatat pitää myös yrttisestä karitsan ulkofileestä ja kasviksista, karitsan kyljyksistä, jotka tarjoillaan caponata-vihannesten kanssa tai lammaskepakoista, jotka sopivat meze-pöytään kuin nakutettu.
Lue myös Kotiliesi.fi: Karitsan liha sopii arkeen ja juhlaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous