Reseptit

Yrttinen karitsan ulkofilee ja paahdettuja kevätkasviksia

Helppo ja nopea liharuoka syntyy karitsan ulkofileestä ja kevätkasviksista. Kasvisten paahtaminen säilyttää niissä värin ja maun paremmin kuin keittäminen!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Karitsan ulkofilee saa upean maun valkosipulista ja yrteistä tässä Teresa Välimäen ohjeessa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsan ulkofilee

  • 600 g karitsan ulkofileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl yrttejä hienonnettuna (esim. timjamia, rosmariinia ja salviaa)
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl voita

Kevätkasvikset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 400 g kauniita pieniä porkkanoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl currya

Kastike

  • 2 dl maustamatonta jogrttia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

Yrttinen karitsan ulkofilee tehdään näin:

1. Valmista jogurttikastike hyvissä ajoin sekoittamalla ainekset keskenään. Nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.

2. Ota karitsan ulkofileet huoneenlämpöön noin tuntia ennenpaistamista. Sekoita öljyn joukkoon yrtit ja valkosipulimurska. Hiero seos fileiden pintoihin. Mausta ne myös suolalla ja mustapippurilla. Anna marinoitua hetki. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista fileitä molemmin puolin noin 2 minuuttia. Kääri fileet folioon tekeytymään noin 10 minuutiksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

3. Huuhtele parsat ja porkkanat. Katkaise parsojen tyvistä puiseva valkoinen osa pois. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele päälle öljy. Mausta myös suolalla ja currylla. Paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (sillä välin kun liha vetäytyy foliossa).

4. Kokoa lautasille kasviksia, karitsaviipaleita ja jogurttikastiketta ja tarjoile.

Vinkki: Saatat pitää myös yrttisestä karitsan ulkofileestä ja kasviksista, karitsan kyljyksistä, jotka tarjoillaan caponata-vihannesten kanssa tai lammaskepakoista, jotka sopivat meze-pöytään kuin nakutettu.

Lue myös Kotiliesi.fi: Karitsan liha sopii arkeen ja juhlaan

X