Reseptit

Yrttirisotto

Yrttirisotto saa vihreän värinsä yrteistä ja kermaisuutensa mascarponesta.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl risottoriisiä, esim Carnaroli
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • n. 6 dl hyvää kasvislientä
  • 2 dl mascarponejuustoa
  • 1 dl raastettua Grana Padano -juustoa
  • yrttitahna:
  • pieni valkosipulinkynsi
  • merisuolakiteitä
  • 6 pinaatinlehteä
  • 1/2 dl silputtua krassia
  • 1/2 dl sileälehtistä persiljaa
  • timjamia

Valmistusohje

Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää riisit ja kuumenna, kunnes riisit alkavat kevyesti ritistä. Varo, ettei sipulisilppu pala. Lisää ensin viini ja sitten kasvisliemi pienissä erissä. Hauduta ja sekoita risottoa, kunnes neste haihtuu.

Valmista yrttitahna. Hienonna ensin morttelissa valkosipuli ja suolakiteet. Lisää yrtit pienissä erissä ja jauha ainekset tahnaksi morttelissa.

Lisää risottoon mascarponejuusto ja parmesaaniraaste sekä yrttitahna. Sekoita hyvin.

Tarjoa risoton kanssa paistettua kalaa tai paistettuja äyriäisiä.

Ohje: Jarmo Vähä-Savo

X