Kesäkalaa uusin maustein – 4 reseptiä kesäpöytään
Kesän paras kalakeitto keitellään sahramilla ja fenkolilla maustettuun tomaattiliemeen. Mökkijärven saaliista valmistuvat pihvit, jotka maustetaan reippaasti chilillä ja inkiväärillä. Grillissä kypsyvät niin pekoniin kääräistyt pikkusintit kuin dijonsinapilla sivelty siikakin.
Kesän paras kalakeitto keitellään sahramilla ja fenkolilla maustettuun tomaattiliemeen. Mökkijärven saaliista valmistuvat pihvit, jotka maustetaan reippaasti chilillä ja inkiväärillä. Grillissä kypsyvät niin pekoniin kääräistyt pikkusintit kuin dijonsinapilla sivelty siikakin.
Katiskakalapihvit
4 annosta
Valmistusaika 20 minuuttia
Ainekset:
400 g nahatonta hauki-, särki- tai ahvenfileetä
1 peruna
1 pieni sipuli
puolikas pieni chili
2 rkl raastettua inkivääriä
1 dl hienonnettua korianteria
1 prk (120 g) smetanaa
1 rkl limetinmehua
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
Paistamiseen
voita tai margariinia
Ohjeet:
- Poista kalafileistä ruodot ja leikkaa fileet mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta peruna ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
- Sulata lettupannun koloissa voita tai margariinia. Nostele koloihin kalapihvitaikinaa ja paista noin 3 minuuttia molemmin puolin.
Tuliset piparjuuri-pekoni-ahvenkääröt
4 annosta
Valmistusaika 15 minuuttia
12 ahvenfileetä
1 tl suolaa
3 rkl hienonnettua persiljaa tai kirveliä
100 g piparjuurituorejuustoa
200 g pekonia
Päälle
1/2 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
mustapippuria myllystä
Ohjeet:
- Levitä ahvenfileet leikkuulaudalle. Ripottele fileille suolaa ja yrtit ja levitä päälle tuorejuustoa. Kääräise rullalle. Kiedo fileet pekonisiivun sisälle ja kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.
- Grillaa kääröjä keskilämmöllä noin viisi minuuttia välillä käännellen, kunnes pekoni on kauniin ruskea ja ahvenfilee näyttää kypsältä.
- Nosta kalakääröt tarjoilulautaselle. Ripottele päälle persiljaa, piparjuurta ja mustapippuria. Tarjoile esimerkiksi grillatun varhaiskaalin
Sahramilla maustettu tomaattinen kalakeitto
4 annosta
Valmistusaika 20 minuuttia
1 fenkoli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
500 g paseerattua tomaattia
1 sitruunan mehu
7 dl kalalientä
1 dl hienonnettua tilliä
1 pussi (0,5 g) sahramia
2 tl sokeria
(suolaa)
500 g nahatonta kalafileetä, esim. kuha-, ahven- tai
haukifileetä
2 dl tuoreita herneitä
hienonnettuja sipulinvarsia
Tarjoiluun
sitruunalla maustettua majoneesia
Ohjeet:
- Halkaise fenkoli, huuhtele, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää fenkolit ja valkosipulit, paista pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja kalaliemi. Mausta tillillä, sahramilla ja sokerilla.
- Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Poista kalafileistä ruodot kalapinseteillä. Leikkaa fileet parin sentin kokoisiksi viipaleiksi tai kuutioiksi. Lisää kalafileet ja herneet keiton joukkoon. Kiehauta.
- Lisää hienonnetut sipulinvarret. Peitä kattila kannella ja nosta liedeltä. Anna makujen tasaantua viitisen minuuttia ennen tarjoilua.
- Tarjoile sitruunalla maustetun majoneesin ja vaalean maalaisleivän kanssa.
Grillattu dijonsiika
4 annosta
Valmistusaika 25 minuuttia
2 pientä perattua ja suomustettua siikaa
1 tl merisuolaa
1/2 sitruuna
1 kesäsipuli varsineen
muutama tillin oksa
Dijonmausteöljy
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl dijoninsinappia
1 rkl hunajaa
Lisäksi
500 g terttukirsikkatomaatteja
1/2 dl hienonnettua tilliä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
Ohjeet:
- Pyyhi siiat kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa kalan nahkaan molemmin puolin muutamia viiltoja lähes selkäruotoon saakka. Ripottele kalan sisälle ja pinnalle suolaa, anna maustua noin 15 minuuttia.
- Pese ja viipaloi sitruuna. Lado kalan sisälle sitruunaviipaleita, kesäsipulinvarsia ja tilliä.
- Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään kannellisessa purkissa tasaiseksi kastikkeeksi. Pese kirsikkatomaatit.
- Kypsennä kalaa grillissä keskilämmöllä välillä käännellen yhteensä noin 15–20 minuuttia kalan koosta riippuen, kunnes evät irtoilevat hyvin ja liha tuntuu kypsältä. Valele kalan pinnalle ahkerasti dijonmausteöljyä kypsennyksen aikana. Grillaa samalla terttukirsikkatomaatteja noin viitisen minuuttia, kunnes tomaatit halkeilevat.
- Nosta siiat ja tomaatit tarjoiluvadille. Valuta kypsän kalan päälle loput mausteöljystä ja lisää päälle hienonnettua tilliä. Ripottele tomaateille suolaa ja mustapippuria.
Kommentit
Kalan maustee, suola tilli (voi) muu on annan vouhotusta. Ter.sepe
Kommentit
Kalan maustee, suola tilli (voi) muu on annan vouhotusta. Ter.sepe
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous