Ruoka

Tätä Annassa julkaistua reseptiä lukijat rakastavat: limoncello-mousse

Suositun limoncello-moussen ohjetta on julkaistu Annassa vuosien varrella monenlaisina muunnoksina. Tässä ohjeessa on mukana myös sitruunatahnaa.
12.9.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Ainekset

6 annosta

3 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria

250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa

11/dl sitruunatahnaa (lemoncurd)

1 sitruunan mehu

1 tl raastettua sitruunan kuorta

2–3 rkl limoncello-likööriä

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto vatkaamalla. Lisää joukkoon kermavaahto, sitruunatahna, sitruunamehu, kuoriraaste ja likööri.

2. Lusikoi mousse pieniin laseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoamista.