Ruoka

Parhaat pikkusuolaiset kuohuviinin kaveriksi

Laadukkaat kuplat kuuluvat juhlakauden avajaisiin. Kun lasissa on tavallista parempaa kuohuviiniä, on suupalojenkin oltava samaa luokkaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Laadukkaat kuplat kuuluvat juhlakauden avajaisiin. Kun lasissa on tavallista parempaa kuohuviiniä, on suupalojenkin oltava samaa luokkaa.

Pikkusuolaiset ja kuohuviini sopivat tarjottavaksi monenlaisissa juhlissa. Viilennä kuohuviinit ja esivalmistele alkupalat hyvissä ajoin. Kokoa suupalat kuitenkin viime tipassa, jotta ne säilyttävät raikkautensa.

Herkkublinit syntyvät nopeasti lämmitystä vaille valmiista pakasteblineistä. Toki blinit voi paistaa itsekin ja leikata muotilla suupaloiksi. Päällystä blinit savulohella, mädillä ja piparjuurismetanalla. Viimeistele pikkusuolaiset tillillä ja mustapippurilla.

Runsasmakuisten blinien seuraksi on valittu keskitäyteläinen ja terhakka samppanja, André Clouet Grande Réserve Blanc de Noirs Brut.

Marinoidut vihersimpukat ja roseekuohuviini on hurmaava yhdistelmä.

Australialaisen Taltarni Brut Tachén intensiivinen ja paahteinen maku korostaa simpukoiden raikkautta. Toinen vaihtoehto, Pago de Tharsys Millésime Rosé Reserva Brut, on eloisa espanjalainen cava, joka on kuin tehty kaikenlaisten merellisten alkupalojen kumppaniksi.

Minikokoisten juustomuffinien täytteenä on sinihomejuustotahnaa.

Laseissa helmeilee pehmeäkuplainen saksalainen Barth Riesling Brut. Kuiva ja ryhdikäs Barth sopii paitsi aperitiiviksi myös ruokapöytään, kun tarjolla on kala- tai äyriäisruokaa.

Tartarleipien pihvi saa hehkeän värinsä punajuuresta. Leipien seurana maistuu elegantti, yrttinen ja mineraalinen Freixenet Elyssia Gran Cuvée Brut.

Lue myös Kotiliesi.fi: Pikkujoulujen helpot herkut

X