Reseptit

Herkkublinit

Lämmitystä vaille valmiita pikkublinejä myydään pakasteina. Päällystä blinit savulohella, mädillä ja piparjuurismetanalla. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt valmiita pikkublinejä (pakaste)
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1–2 dl valutettua mätiä
  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • mustapippuria
  • tilliä

Valmistusohje

 

1. Lämmitä blinit kevyesti. Leikkaa savulohi suikaleiksi ja kiepauta rullalle. Pane rullat blinien päälle.

2. Lisää savulohen päälle teelusikallinen mätiä ja nokare piparjuurismetanaa. Koristele tillitupsulla. Rouhaise päälle mustapippuria.

Runsasmakuisten blinien seuraksi on valittu keskitäyteläinen ja terhakka samppanja, André Clouet Grande Réserve Blanc de Noirs Brut, 29,90 e.

Lisää blinireseptejä:

Sienisalaatti blinien keralle
Blinit poronlihan kera
Blinit kylmäsavusilakan kera
Blinit wasabilohen kera
Kotiliesi.fi: Pikaiset perunablinit

X