Reseptit

Banaani-kvinoapannarit

Herkuttele iltapalalla muutamalla banaani-kvinoapannarilla ja saat paremmat unet.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Mirva Kakko

Kvinoa on kuiturikas ruokakasvi, joka sopii mainiosti myös pannareihin.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3/4 dl kvinoasuurimoita
  • 1 banaani
  • 3 dl maitoa, kaura- tai soijajuomaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa

paistamiseen:

  • rypsiöljyä

tarjoiluun:

  • 1-2 banaania
  • hunajaa tai agavesiirappia

Valmistusohje

 

1. Huuhtele kvinoasuurimot tiheässä siivilässä kuumalla vedellä. Keitä runsaassa vedessä 15 minuuttia. Huuhtele ja valuta. Anna jäähtyä.

2. Nosta kvinoa kulhoon ja sekoita joukkoon kuorittu ja soseutettu banaani. Lisää joukkoon neste, kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Paista taikinasta lettupannulla öljyssä pieniä pannareita. Tarjoile banaaniviipaleiden ja hunajan tai agavesiirapin kera.

X