Reseptit

Bataattirieskat

Peruna on perinteinen rieskan raaka-aine, mutta vaihtelun vuoksi myös bataatti tuo taikinaan kivaa makua. Valmista vaikka välipalaksi!

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl bataattisosetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 kananmunaa
  • 4.5 dl täysjyväkaurajauhoja

voiteluun ja päälle:

  • vettä
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kokeile bataattia rieskoihin. Täpäkkyyttä taikinaan antaa korianteri ja juustokumina. Päälle ripotellaan seesaminsiemeniä.

1. Yhdistä jogurtti, bataattisose, öljy, mausteet ja kananmunat.

2. Lisää jauhot. Taikina saa olla pehmeää. Lisää vähän jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.

3. Lusikoi taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele nokareet litteiksi. Voitele rieskat vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista rieskat kauniin värisiksi 250-asteisen uunin ylätasolla noin 10–15 minuuttia.

X