Reseptit

Gluteeniton pulla

Perinteinen vehnäpulla voi olla petollinen keliaakikon vatsalle. Tällä reseptillä loihdit ihanat gluteenittomat pullat kahvipöytään.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

26

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl maitoa (tai soijamaitoa)
  • 25 g hiivaa
  • 0.5 rkl Fiberhusk-psylliumvalmistetta
  • ripaus suolaa
  • 0.8 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 50 g margariinia
  • 5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl soijajauhoja

täyte:

  • 1 dl omenasosetta
  • 2 tl kanelia

voiteluun:

  • margariinia
  • kananmunaa

koristeeksi:

  • mantelia

Valmistusohje

Keliaakikoille sopiva gluteeniton pulla on maukas lisä kahvipöytään.

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää Fiberhusk ja anna turvota.

2. Lisää muut ainekset, alusta taikina ja kohota peitettynä tunnin verran.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, lisää omenasosetta ja kanelia ja kääri rullalle.

4. Leikkaa rulla viipaleiksi, aseta pullat voideltuihin vuokiin ja kohota puolisen tuntia.

5. Voitele rullat munalla ja koristele manstelirouheella tai -lastuilla ja paista 225 asteessa viitisentoista minuuttia.

X