Gluteeniton pulla
Perinteinen vehnäpulla voi olla petollinen keliaakikon vatsalle. Tällä reseptillä loihdit ihanat gluteenittomat pullat kahvipöytään.
Ainekset
- 2.5 dl maitoa (tai soijamaitoa)
- 25 g hiivaa
- 0.5 rkl Fiberhusk-psylliumvalmistetta
- ripaus suolaa
- 0.8 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 50 g margariinia
- 5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl soijajauhoja
täyte:
- 1 dl omenasosetta
- 2 tl kanelia
voiteluun:
- margariinia
- kananmunaa
koristeeksi:
- mantelia
Valmistusohje
Keliaakikoille sopiva gluteeniton pulla on maukas lisä kahvipöytään.
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää Fiberhusk ja anna turvota.
2. Lisää muut ainekset, alusta taikina ja kohota peitettynä tunnin verran.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, lisää omenasosetta ja kanelia ja kääri rullalle.
4. Leikkaa rulla viipaleiksi, aseta pullat voideltuihin vuokiin ja kohota puolisen tuntia.
5. Voitele rullat munalla ja koristele manstelirouheella tai -lastuilla ja paista 225 asteessa viitisentoista minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous