Hieno punajuurikeitto
Helppo punajuurikeitto valmistuu, kun käytät keitossa punajuurisosetta. Valmis keitto sopii hyvin jouluisen aterian alkuruoaksi.
Ainekset
- 10 cm pala purjosipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 500 g punajuurisosetta
- 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- 3 dl hyvää kasvislientä
- 2 dl valkoviiniä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 prk smetanaa (pieni purkki)
Valmistusohje
Punajuurikeiton valmistus on sujuvaa ja siistiä, kun käytät raaka-aineena valmista sosetta. Tarjoile tämä hieno punajuurikeitto pieninä alkuruokakeittoina jouluaterialla.
1. Suikaloi purjosipuli ja kuori sekä hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää punajuurisose, timjami, kasvisliemi ja valkoviini.
3. Kiehauta ja keitä muutama minuutti. Soseuta keitto vielä sipuleiden kera oikein sileäksi.
4. Lisää smetana ja suolaa sekä mustapippuria maun mukaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous