Reseptit

Hieno punajuurikeitto

Helppo punajuurikeitto valmistuu, kun käytät keitossa punajuurisosetta. Valmis keitto sopii hyvin jouluisen aterian alkuruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 cm pala purjosipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 500 g punajuurisosetta
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • 3 dl hyvää kasvislientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 prk smetanaa (pieni purkki)

Valmistusohje

Punajuurikeiton valmistus on sujuvaa ja siistiä, kun käytät raaka-aineena valmista sosetta. Tarjoile tämä hieno punajuurikeitto pieninä alkuruokakeittoina jouluaterialla.

1. Suikaloi purjosipuli ja kuori sekä hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää punajuurisose, timjami, kasvisliemi ja valkoviini.
3. Kiehauta ja keitä muutama minuutti. Soseuta keitto vielä sipuleiden kera oikein sileäksi.
4. Lisää smetana ja suolaa sekä mustapippuria maun mukaan.

X