Reseptit

Hieno punajuurikeitto

22.12.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

10 cm pala purjosipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
500 g punajuurisosetta
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
3 dl hyvää kasvislientä
2 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
1 prk smetanaa (pieni purkki)

Valmistusohje

Punajuurikeiton valmistus on sujuvaa ja siistiä, kun käytät raaka-aineena valmista sosetta. Tarjoile tämä hieno punajuurikeitto pieninä alkuruokakeittoina jouluaterialla.

1. Suikaloi purjosipuli ja kuori sekä hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää punajuurisose, timjami, kasvisliemi ja valkoviini.
3. Kiehauta ja keitä muutama minuutti. Soseuta keitto vielä sipuleiden kera oikein sileäksi.
4. Lisää smetana ja suolaa sekä mustapippuria maun mukaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *