Muoti

Yöpaita päälle ja menoksi – tällainen on party pyjama, joka päällä voi lähteä vaikka oopperaan

Yöpaita on nyt sopivaa pukea myös ihmisten ilmoille. Näin teet sen tyylillä. Estetiikka yhdistyy vallalla olevaan ”barbiecoreen”.

Teksti:
Christina Boman, Tiina Torikka
Kuvat:
Mvphotos

Liukaspintainen yöpaita tai lerppanat kuosihousut ovat kauden muotivalintoja.

Yöpaita on nyt sopivaa pukea myös ihmisten ilmoille. Näin teet sen tyylillä. Estetiikka yhdistyy vallalla olevaan ”barbiecoreen”.

Tiedät taatusti sen raastavan tunteen, kun ihmisten ilmoille lähtiessä pitäisi vaihtaa pois ne maailman mukavimmat kotivaatteet. Hyviä uutisia – enää ei tarvitse! Nyt yöpaita kelpaa muuallekin kuin taloyhtiön roskakatokselle.

Me näytämme, kuinka!

Yöpaita vai sittenkin party pyjama?

Kahden entisen muotitoimittajan vuonna 2014 perustama vaatemerkki The Sleeper valmistaa niin kauniita pyjamia, että ne voi pukea jopa juhliin.

Party pyjamaksi nimetty kokoasu on tosiaankin kuin yöpuku, mutta höyhensomistettu kombo menee oikeastaan täydestä missä vain.

Yöpaidassa oopperaan? Mikä ettei! Itävaltalainen vaikuttaja Vera näyttää mallia.

Kätevää on sekin, että juhlien jälkeen voi kaatua samoissa vaatteissa suoraan sänkyyn nukkumaan.

Ukrainalainen taiteilija ja muotitoimittaja Lesia Pakharyna on saanut selvästi asuunsa vaikutteita barbiecore-trendistä:

Barbiecore-muotisuuntauksesta on alettu puhua Margot Robbien tähdittämää, ensivuotista Barbie-elokuvaa odotellessa. Jo nyt elokuvan mainonnassa ja kuvauksissa näkyvä Barbie-estetiikka on saanut muotivaikuttajat innosta sekaisin. Roosan sävyjä, höyheniä ja satiinia – kyllä kiitos!

Pyjama arkiasuissa

Jos party pyjama tuntuu liian juhlavalta arkeen, mitä jos lähtisit vain peruspyjamassa liikenteeseen? Siistit ja mukavat housut voi yhdistää ryhdikkääseen bleiseriin, eikä kukaan edes huomaa, että kuljeskelet pyjamapöksyissä!

Shakkikuvio näkyy tällä haavaa vaaterekeissä. Siinäpä syy yhdistää kaksi tulikuumaa trendiä Elisa Koon tapaan:

yöpaita
”New Jerseyn täydellinen nainen” Melissa Gorga valitsi työpäiväänsä toukokuussa pyjamahousut ja mätsäävät yläosat.

Silkkinen yöpaita kuin Sanna Marinilla

Ainakin puoli Suomea kurkisti pääministeri Sanna Marinin kesäisen kohubilevideon ja pani samalla merkille asuvalinnan. Pitsikoristeltu spagettiolkaintoppi henkii makuuhuone-estetiikkaa.

Näin tyyliä kanavoivat vaikuttaja Peeta Peltola sekä Ruotsin tyyli-ikoni Matilda Djerf:

Jos ei riitä rohkeus raitille aivan yövaatteissa, entäpäs aamutakissa?

Vyöltä solmittavat, henkäyksenohuet lounge-vaatteet ovat siitäkin monikäyttöisiä, että niillä voi säiden mukaan kerrostaa pukeutumista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Sophie (@sophiegripenberg) jakama julkaisu

Oloasuestetiikan avainsana on monokromaattisuus: ala- ja yläosa ovat samaa sarjaa, sävyä tai kuosia. Resorit, väljät leikkaukset ja collegemateriaali vievät ajatukset oikealla tavalla 1990-luvulle, josta valtavirtamuoti ammentaa tällä haavaa isolla kauhalla.

Rentoa tyyliä edustaa Chachi Gonzalez.

Sama monokromaattisuus kelpaa ykkösseurapiirien huipulla. Hittimuusikko Billie Eilish toi poikaystävänsä Jesse Rutherfordin hiljattain punaiselle matolle samis-asussa: Billiellä on yöpaita ja aamutakki, mielitietyllä nappipyjama.

Myös jännittävät asusteet – täkki ja yömaski – olivat samaa Gucci-kuosia.

Viilenevien säiden syysmuodista näyttää siis muotoutuvan ennen kaikkea ilahduttavan mukava.

X