Reseptit

Kaali-raejuustosalaatti

Kaali-raejuustosalaatti on niin maukasta, että voit nauttia sitä ihan sellaisenaan. Jogurttikastikkeella hötystetty salaatti toimii hyvin myös leivän kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaali-raejuustosalaatti

  • 1/2 varhaiskaalia
  • pala tuoretta kurkkua
  • 2 uutta sipulia varsineen
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 200 g raejuustoa

kastike:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1-2 rkl sinappia
  • sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kaali-raejuustosalaatti maistuu sekä sellaisenaan että ruisleivän päällä.

Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kiinteä kaali on helppo suikaloida juustohöylällä. Huuhdo ja suikaloi kurkku. Hienonna sipulit ja tilli. Sekoita kaikki salaattiaineet keskenään.

Mausta jogurtti sitruunamehulla, sinapilla ja maun mukaan sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Nauti kaali-raejuustosalaatti välipalana, lisukkeena tai kevyenä lounaana leivän kanssa.

Katso myös: Salaatti x 7

Katso myös Kotiliesi.fi: Hedelmäinen kaalisalaatti

X