Kermainen kantarellikeitto
Pohditko, mitä ruokaa loihtia syksyn sienisadosta? Kermainen kantarellikeitto hellii makuhermoja pimenevinä syysiltoina.
Ainekset
- 400 g kantarelleja hienonnettuna
- 2 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl vettä
- 2 rkl hienonnettua rakuunaa
- ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria
- 2 dl kermaa
- (0,5 dl sherryä)
viimeistelyyn:
- 1 dl rakuunaa hienonnettuna
Valmistusohje
Rakuuna antaa kermaiselle kantarellikeitolle hienostuneen vivahteen.
1. Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste paistaen niitä paksupohjaisessa kattilassa. Kun neste on haihtunut, lisää kattilaan voi, rypsiöljy ja hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lisää valkoviini kuumaan kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sitten vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää kerma (ja sherry). Kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
4. Lisää keiton pinnalle tuoretta rakuunaa juuri ennen tarjoilua. Tarjoile hyvän leivän kera.
Kommentit
Aivan kauheaa kuraa! Joku on kirjoittanut, että tämänkin keiton voi vielä pelastaa!? No jos pelastamisella tarkoitetaan pelkästään sitä, että keiton pystyy syömään, niin olkoon.
Ei toimi…. Ei vaan toimi..
Kommentit
Ei kyllä tullut hyvää, sherryn maku jäi pintaan ja yhdistyi hiukan maanmakuisena kantarelliin. Jotain makeutta tai sulokkuutta olisi kaivannut.
Kuvassa näkyy, että koristeluun on käytetty myös voissa paistettuja kantarelleja, jotka ainakin minun mielestä kruunaavat keiton. Niistä ei vaan ole mitään mainintaa itse reseptissä…
Ei tullut hyvää. Vaikka jätin osan ohjeen vesimäärästä laittamatta tuli silti ihan liian löysää. Liikaa valkosipulin makua ja täyteläisyys puuttui.
En tykännyt. Petyin. Tein ihan reseptin mukaan ja luulin saavani hyvän keiton, mutta sitä se ei ollut.
Hei
Ikävä kuulla, että resepti on ollut pettymys. Sherryn voi ilman muuta jättää pois ja ehkäpä käyttää alkuun vähän vähemmän vettä. Keitto on todellakin valkosipulin ystävän keitto, joten sitäkin voi vähentää, jos pidä kovin valkosipulisesta mausta.
Keiton ainekset on tarkistettu alkuperäisreseptistä ja sieltä ei löytynyt virheitä.
Kuvauksessa on säästelty muutamia kantarelleja koristeeksi niin voi tietysti tehdä.
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta.
Tämänkin keiton voi helposti pelastaa! Keittele oheisen reseptin keittoa puoli tuntia lisää, lisää sen jälkeen 100-150g maustamatonta Koskenlaskija-sulatejuustoa, koristele voissa paistetulla kantarellilla. Nauti hyvässä seurassa arinaruisleivän kera. Sahu
Aivan kauheaa kuraa! Joku on kirjoittanut, että tämänkin keiton voi vielä pelastaa!? No jos pelastamisella tarkoitetaan pelkästään sitä, että keiton pystyy syömään, niin olkoon.
Ei toimi…. Ei vaan toimi..
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous