Reseptit

Kermainen kantarellikeitto

26.8.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pohditko, mitä ruokaa loihtia syksyn sienisadosta? Kermainen kantarellikeitto hellii makuhermoja pimenevinä syysiltoina.

Ainekset

400 g kantarelleja hienonnettuna
2 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
8 dl vettä
2 rkl hienonnettua rakuunaa
ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria
2 dl kermaa
(0,5 dl sherryä)

viimeistelyyn:

1 dl rakuunaa hienonnettuna

Valmistusohje

Rakuuna antaa kermaiselle kantarellikeitolle hienostuneen vivahteen.

1. Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste paistaen niitä paksupohjaisessa kattilassa. Kun neste on haihtunut, lisää kattilaan voi, rypsiöljy ja hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lisää valkoviini kuumaan kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sitten vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää kerma (ja sherry). Kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

4. Lisää keiton pinnalle tuoretta rakuunaa juuri ennen tarjoilua. Tarjoile hyvän leivän kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme