Marokkolainen sitruunakana
Sitruunakanan tekee marokkolaiseksi runsaat mausteet, vihreät oliivit ja suolasitruunat. Ruoan voi kypsentää taginessa tai tavallisessa padassa.
Ainekset
Marokkolainen sitruunakana
- 1 1/2 kg broileria (esim. 4 rintaleikettä ja koipipalaa)
- suolaa
- pippuria
- öljyä
- 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2 hienonnettua (puna)sipulia
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 tl kurkumaa
- 2 tl sokeria
- kanalientä
- 1/2 dl silputtua persiljaa ja korianteria
- pari hyppysellistä sahramia
- 2 suolaliemeen säilöttyä sitruunaa
- 150 g vihreitä oliiveja
Lisäksi:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl silputtua tuoretta minttua tai
- 1 tl kuivattua minttua
Valmistusohje
Marokkolainen sitruunakana tehdään näin:
1. Ruskista broileripalat kolmessa erässä reippaanruskeiksi öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä pataan. Kuumenna pannulla loraus öljyä, lisää silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet, inkivääriraaste, juustokumina ja kurkuma.
2. Kaada pannulle noin 5 dl kanalientä ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua pari minuuttia ja lisää liemi vuokaan. Liemen pitäisi melkein peittää kanapalat. Lisää tarvittaessa vettä. Peitä pata kannella ja hauduta ruokaa noin tunti 190-asteisessa uunissa.
3. Lisää tunnin kuluttua pataan sahrami, lohkotut suolasitruunat ja oliivit. Silppua pinnalle persiljaa ja korianteria. Hauduta ilman kantta noin 20 minuuttia. Anna padan makujen tekeytyä vielä kannen alla parikymmentä minuuttia ennen tarjoamista. Keitä sillä välin kanan lisukkeeksi couscousia.
4. Tarjoa marokkolainen sitruunakana mintulla maustetun jogurttikastikkeen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Marokkolainen appelsiinibroileri
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous